Categories
Cinema Festival de Sitges

Europa Report

Pot desencoratjar l’enèsima versió del found footage (horror!), amb l’afegit de ser ambientat en la també enèsima missió espacial que té problemes de navegació i supervivència. Però cal tenir fe. Que una sinopsi llegida mil vegades no faci perdre les ganes d’endinsar-se en les profunditats de la quarta lluna de Júpiter. Tot serà familiar, és cert. Tot sonarà a conegut, però l’esforç de Sebastian Cordero per dirigir una bona pel·lícula, modesta en ambicions i de pressupost mínim, es veu recompensat pel fet de mostrar un respecte màxim, i reverencial, per l’espectador pacient. Philip Gelatt, a més, signa un guió que sap barrejar amb decisió els cànons del documental, els tòpics del gènere i les disquisicions científiques, amb un resultat satisfactori que gravita en dos pols. D’una banda, una perspectiva inèdita de l’univers, impetuosament crua i bella –amb les forçoses similituds amb la recent Gravity. De l’altra, una ferma voluntat de ser una obra costumista que supera escenaris i ambicions per esdevenir absolutament real.