Oriol Prat Altimira: «Cal buscar l’equilibri entre la persona i l’autor quan escrius un poema»

El debut d’Oriol Prat Altimira (Sant Esteve de Palautordera, 1981), Metres quadrats –publicat per l’editorial Blind Books, que també debuta al món literari–, ens ofereix un tast de poesia fresca, treballada i païda. Un llibre que explica coses de l’amor i que és més que un simple llibre sobre les desventures amoroses d’un jove d’avui en dia, “volia vigilar molt amb això, no ser massa exhibicionista”, ens confessa l’autor, content de l’obra feta i amb ganes de veure quin camí emprendrà ara el llibre. “En el procés de depuració del poemari vaig anar eliminant poemes que potser ara em farien vergonya de veure publicats”. Però, més enllà d’això, de les ganes de fer-ho bé, de ser autoexigent, la realitat ens diu que és un llibre on hi ha un bon pòsit de lectures, on hi ha respecte pels referents, on hi ha vida, i on hi ha un gran futur per endavant.

Publicat el 10/04/2014. Article complet aquí.