Tot allò que fan els vampirs

What we do in the shadows (Jermaine Clement, Taika Waititi) és la crònica de la vida de quatre vampirs que comparteixen pis en un petit poble de Nova Zelanda. Presentat com un fals documental, la història s’aprofita d’un guió que sona fresc i ofereix espurnes agraïdes del bon humor que prové del talent de Flight of the Conchords. Sense arribar a l’excel·lència de les històries que sol cantar el duet creatiu, la pel·lícula mostra un altre tipus de realitat gens real, però que fascina i enganxa, i que permet conèixer les “misèries” d’una colla de vampirs peculiars que també s’enamoren, discuteixen (especialment amb homes llop), tenen gana i deixen una pila de plats bruts a la pica. Sense inventar res, però oferint un esclat d’alegria per un festival de Sitges 2014 que s’ha divertit bussejant en les diverses possibilitats de les “altres realitats”.