Annabelle

Després de The conjuring, que contenia prou horror, prou gust i saboroses coltellades carregades de nervi, Annabelle no és tot allò que promet. Dirigida per John R. Leonetti, la preqüela dirigida per James Wan retorna a escena tot allò que podria esperar-se: el diable, les ànimes negres i aquella nina que posava els pèls de punta en el pròleg de l’original. Amb tot, i sense allunyar-se gaire del guió més previsible, la història aconsegueix el que es proposa, sense dubtes: fer por i aconseguir una tensió mantinguda sense perdre un sentit atmosfèric que esdevé irresistiblement poc actual, passat de moda. Cal destacar-ho, com també una elegància que ja voldrien moltes altres pel·lícules (de molt més pedigrí cinèfil) i un sentit de l’humor servit en comptagotes, però eficient i horrorosament reconfortant.