Joan-Lluís Lluís: «Sempre m’enamoro dels meus personatges»

Joan-Lluís Lluís (Perpinyà, 1963) torna a primera escena de les lletres catalanes amb el seu darrer llibre, “Les cròniques del déu coix” (Proa), un esplèndid viatge per la vida solitària d’Hefest, l’únic dels déus antics que no va morir quan els humans van deixar de fer-los sacrificis. Ell, el déu del foc, el Vulcà dels romans, lleig i coix, se les ha d’empescar per poder sobreviure al llarg dels anys i a desgrat d’un món que ja no el venera, ni l’entén, ni el respecta. A través de pàgines plenes de cruesa, d’ironia i d’una saviesa que sap acompanyar el lector, el llibre repassa la fascinació de Lluís per la mitologia, rellegida amb ulls vius i actuals. La recreació d’aquest món i d’aquest heroi malgirbat es veu acompanyada per les il·lustracions de Perico Pastor i per les dèries d’un autor que sap continuar desplegant una originalitat indiscutible i una manera de única de presentar els fets. (continua)

Link: Joan-Lluís Lluís: «Sempre m’enamoro dels meus personatges»