The Philosophers: qüestió de lògica

Quinze anys després de la seva darrera pel·lícula, John Huddles torna a l’actualitat amb The Philosophers un quiz apocalíptic de pati de col·legi, sense escatimar en recursos ni en pressupost. La cosa: un professor amb dots de sadisme il·lustrat planteja un dilema als seus 21 alumnes. S’acosta un holocaust nuclear i han de passar 365 dies en un bunker totalment equipat, però només en caben 10 i cal triar qui es queda, qui no i per quines raons. El desenvolupament moral del dilema, abellit amb efectes especials i multitud d’escenes de colorisme cool, aporta tres actes amb tres plantajaments diferents de la qüestió. Però cap és realment satisfactori, ni cap aporta res a la pseudohistòria, més enllà d’omplir de retoricisme barat un dilema adolescent que es podria resoldre amb més perícia i menys efecte. És qüestió de lògica, no pas de filosofia.