Quan les granotes fan festa major

La vivesa de la Festa Major de Granollers és indiscutible, amb un model d’èxit que ja és conegut arreu de Catalunya i que ha esdevingut referent a d’altres pobles de la comarca. Però, també és ben cert que la festa és encara molt jove, amb només 29 edicions en el format de Blancs i Blaus. Potser és per això que té una especial rellevància el documental que el cineasta i escriptor Lambert Botey va presentar el passat dia 25 d’agost al Centre Cultural de Granollers , titulat Quan les granotes fan festa major, “en homenatge a una de les cançons de Xesco Boix que encaixava amb l’origen de la ciutat”. El documental immortalitza la festa grossa de 1979 a Granollers, viscuda quan tot just començava la democràcia i quan encara no hi havia ni Blancs ni Blaus. Sense sospitar-ho, Granollers va començar a esbossar un model festiu que arrelaria del tot a partir de 1983.

Llegeix l’article complet aquí

Visiona aquí el documental de Lambert Botey