Pirates! Band of Misfits, la deliciosa pirueta d’Aardman

Pirates! Band of Misfits (Peter Lord i Jeff Newitt, 2012) és una nova meravella que surt de l’enginy de la factoria Aardman, una nova delícia de manufactura artesanal, un deliri en forma d’stop motion que sap entretenir tots els públics, que sap com explicar una història sense caure en l’efectisme buit i que sap conjugar paisatges minuciosos, atmosferes apassionants, Charles Darwin, una colla de pirates malastrucs i un lloro que no és un lloro. Un regal ple de plaers que sobreviu els visionats que faci falta, una demostració que no tot ha de ser nou, que no tot ha de ser més i millor, que no tota l’animació passa per l’adreçador del nou llenguatge que va inventar-se Pixar. L’encant és aquest, el somriure que deixa la deliciosa pirueta del cinema de sempre.