Joan Soler Amigó: «La festa no és per veure-la, és per viure-la»

Joan Soler Amigó (Badalona, 1941) és tota una autoritat quan parlem de cultura popular catalana, de festes, de folklore i de tradicions. Ho demostra el Premi Nacional en l’apartat de cultura popular que va rebre l’any 2006, però també la multitud d’altres guardons que ha anat recollint al llarg de la seva trajectòria. Soler Amigó, a més, va ser el relator de la Festa Major de Blancs i Blaus de 2009. Un dels més recordats, potser un dels qui va entendre millor la festa i, sobretot, potser qui millor ens va saber explicar coses que desconeixíem de la nostra festa. Tres anys després d’aquella experiència quedem a la Pedra de l’Encant. Ve tal com recordo que va marxar: cordial, amable, amb ganes d’explicar coses. I en sap un munt.  

Llegeix l’article complet a NacióGranollers