Albert Benzekry: «És una llàstima quedar-se els versos per un mateix»

Albert Benzekry (La Garriga, 1971) va molt atrafegat. Algun badall fugisser, seguit d’una mà que, sigil·losament, intenta tapar la boca entreoberta, em diu que fa dies que no para. Molta feina, amunt i avall, projectes que s’obren i d’altres que es tanquen, moltes coses al cap. L’Albert parla lentament, amb un to sempre mesurat, però no és pas per desídia, sinó perquè l’Albert mastega les paraules i les pensa abans de dir-les. Sempre amatent a la vida associativa de la Garriga, inquiet i lector de gust excel·lent, és regidor de Cultura des de les darreres eleccions, cosa que ha intensificat, encara més, totes les inquietuds que l’impulsaven a fer coses. A aquesta ocupació s’hi afegeix, a més, que és el director de la Primavera Poètica, “un petit festival de poesia” que arriba aquest any a la vuitena edició i que, per sort, ja ha esdevingut tot un referent comarcal. “El primer objectiu va ser el de compartir les lectures i els autors que havia anat acumulant al pap”. Amb l’empenta del grup local d’Òmnium de la Garriga, i amb suport des de l’inici de l’Ajuntament i de la Institució de les Lletres Catalanes, el festival “va poder tirar endavant” amb un format molt simple que ofereix “trobades amb autors i petits espectacles amb la poesia com a fil conductor”. El bagatge és contundent: més de 120 actes i més d’una cinquantena d’autors.  

Llegeix l’article complet aquí