Joan Gener Barbany: «La poesia, si no entra de manera directa, no entra»

Un èxit esclatant va donar el tret de sortida, aquest dissabte, al cicle dels Versos Lliures. La jornada inaugural va comptar amb Montserrat Abelló i la participació de poetes de prestigi com Vinyet Panyella, Mireia Calafell, Sònia Moya, Meritxell Cucurella-Jorba i Blanca-Llum Vidal. Però el cicle de recitals comença, pròpiament, aquest dijous, a L’Esquerda. En Joan Gener Barbany (Granollers, 1986) sap bé de què parlem, perquè és un dels responsables de l’èxit i la bona salut del cicle de poesia exponencial de Granollers, ja consolidat després de quatre edicions. Activista cultural convençut, en Joan és una rara avis que sobrevola utopies en un món que, inexorablement, ens demostra que les utopies són cada vegada més cares i difícilment assolibles. Però, malgrat tot, encara hi ha qui creu que el dia a dia pot incidir en el rumb d’un món tan globalitzat com el nostre. I un d’ells és en Joan.

Aquí l’article complet