Víctor Pàmies: «Defenso la cultura sense peatges»

Lingüista especialitzat en paremiologia. O col·leccionista insaciable de mots, refranys, frases i locucions. O bé apassionat de la llengua i de les manifestacions més pròpiament populars, aquelles que vénen sense additius, ni filtres, ni destorbs. D’alguna d’aquestes maneres podríem definir el sorprenent cas d’en Víctor Pàmies, nascut a Barcelona l’any 1963, vallesà per vocació des de 1995 i veí de Vallromanes des de 1999. A banda de ser un dels blocaires més actius de la catosfera, en Víctor és el creador de la Paremiosfera, té una base de dades amb més de 385.000 peces lèxiques i una biblioteca amb més de 500 llibres sobre refranys. Entre les seves fites, cal destacar la recerca que va emprendre l’any 2010 per tal de trobar els deu refranys catalans més populars, amb un gran èxit. En aquests moments prepara En cap cap cap i presenta Amb cara i ulls, el primer llibre català finançat amb crowdfunding a través del portal de Verkami.  

Llegeix l’article complet