Lluis Oliván: «He procurat fer una novel·la creïble, no m’agrada enredar els nens»

Lluis Oliván (Lliçà d’Amunt, 1968) és un escriptor de trinxera. Un dels més resistents i més irreductibles, un dels millors. Des que l’any 2005 va publicar El Taxidermista (premi Sant Celoni de novel·la curta, Viena) que no ha parat de publicar. Vuit llibres avalen una trajectòria sòlida que mostra les arestes d’un ofici que hi ha qui encara, i per sort, veu més a prop de l’artesania que del mercantilisme. Al llarg de tots aquests anys d’intensitat editorial, i després de quatre premis més, Oliván ha anat desafiant temes, històries i matisos en les dues llengües que domina. Amb el vuitè llibre, el que ara tot just presenta, s’endinsa per primera vegada en el món de la narrativa infantil. I ho fa amb una aventura per a nens d’entre 9 i 12 anys, El castell del doctor Franchini (Cruïlla, 2012).  

Llegeix l’article complet