The Descendants: illes a la deriva

Mai abans havíem pensat amb tanta clarividència que, efectivament, a Hawai també hi viu gent, i que aquesta gent també poden ser com tu i com jo, amb vides trencades, amb presses i neguits, amb penes i alegries, amb camins que no van a parar allà on era previst.

El paisatge idíl·lic que embolcalla la postal és, per obra i gràcia de la bona mà d’Alenxader Payne, un paratge gloriosament real que navega entre illes a la deriva. També un escenari melancòlic que viu amb la seva solitud, allà, perdut, al mig del Pacífic. I res és com pensàvem. Tampoc la vida de l’apàtic Matt King, un George Clooney grandiós, i de les seves filles, papers que semblen fets a mida de Shailene Woodley i Amara Miller.

El paisatge i la vida es fonen de manera magistral a través del talent de Payne, consagrat ja amb l’escenografia vital del seu darrer film, una obra d’enorme maduresa, que sap glaçar, que sap explicar, que sap mostrar sense sobreexposar. The Descendants, un relat que uneix la comèdia i el drama i que explica, per lluny que siguin els continents, les misèries reals d’una família com podria ser la nostra.