Martí Nadal: «Vendre una novel·la ara és molt complex»

El món de l’edició viu des de fa anys en la més absoluta incertesa. En un paisatge com aquest, farcit de títols, editorials i autors, i amb el llibre digital encara a l’horitzó, qualsevol diria que incorporar un nou segell al mercat no va enlloc. Per sort, en Martí Nadal no ho pensa. Aquest dimecres ha presentat en públic Esgarrapades, de Santi Montagud, el tercer llibre que publica Marcòlic, el nou segell de l’Editorial Alpina. “Un dia em truca l’Alfons Senyé, un bon amic, i em diu que coneix una persona que fa anys el mateix dia que jo, i que me la presentarà. És la Marina Martori. La Marina, també per mitjà de l’Alfons, s’assabenta que té un amic editor, que sóc jo, i li diu que li agradaria molt parlar amb mi”. Tan senzill. Les casualitats que mouen el món, els contractes i les amistats. “I parlo amb ella. I passa que la Marina em convenç de seguida per publicar-li un llibre, el que seria el primer número de la nova col·lecció, Marcòlic, que aleshores encara no tenia ni nom”.  

Llegeix l’article complet