Alba Dedeu: «Escric a raig, acabo els contes en un o dos dies»

“No m’agrada fer entrevistes”, em diu, d’entrada, l’Alba Dedeu (Granollers, 1984). De fet, l’Alba ha passat, en qüestió de pocs mesos, de fer de metge a figurar com una de les veus més singulars i prometedores del panorama literari català. Això deu espantar una mica. El seu primer llibre publicat, Gats al parc (Proa), va resultar guanyador del Premi Mercè Rodoreda de contes de l’any 2010 i ha estat una de les sorpreses més gratificants que han emergit en els darrers temps al paisatge de les nostres plomes orientals. L’Alba, que viu a les Franqueses, es considera una afortunada per poder haver pres la decisió de deixar la feina per dedicar-se a allò que realment li agrada, l’autèntica vocació. Però també sap que ha tingut la sort d’aconseguir l’èxit en un premi “a la primera”, dit i fet. I, des de llavors, que tot ha anat rodat.

Llegeix l’article complet a Nació Digital